vrijdag 25 juli 2014

De vintage babykamer


Hoe mooi is deze babykamer? Een babykamer in hoofdzakelijk bruintinten, gecombineerd met een zachtgrijze muur en accessoires in crème/wit. Deze babykamer straalt rust en warmte uit, door het gebruik van hout en aaibare materialen zoals de gehaakte lampenkap, het kussen in het ledikant en de zachte, retrostoel waar je heerlijk je kindje kunt voeden.


In onze collectie hebben wij diverse Meyco dekens die prima passen in dit thema. Wij vinden zelf onze prachtige creme kleurige deken met 3D stip uit de Black Label collectie (biologisch katoen) hier perfect bij passen!




Liefs,
iMama

Zomer-slaap-tips


In de zomer kan het kamertje van je baby al snel warm worden. Vooral als de zon heel de dag op het kamertje gericht is, stijgt de temperatuur hard. Oververhitting kan gevaarlijk zijn voor je baby. Daarom hier wat tips!

De ideale temperatuur in de slaapkamer is zo’n 18 à 19 graden. Een kamer waar de hele dag de zon op heeft gestaan is vaak veel warmer. Hang donkere, dikke gordijnen op en houd die overdag ook dicht. Ook een rolgordijn of een zonnescherm (aan de buitenkant van je woning) kan de warmte weren. Kleed je baby niet te dik aan. Vaak is alleen een romper of hemdje voldoende. Maak de kinderkamer zo donker mogelijk, want als het nog klaarlicht is, voelt je kind zich waarschijnlijk minder moe, dan in een goed verduisterde kamer. Ventileer en zorg voor voldoende frisse lucht.

Maak het bedje op met puur katoenen beddengoed zoals een katoenen onderlaken, katoenen bovenlaken en eventueel 's nachts een ademend dekentje van puur (biologisch) katoen. Alle babydekens in de Meyco collectie zijn van puur katoen gemaakt.

Controleer je baby tijdens het slapen en voel of hij/zij klam aanvoelt. Zo ja, verwijder een laagje beddengoed.


Blenkers


Je kent ze waarschijnlijk wel. Die heerlijke Blenkers van het hippe Nederlandse merk KipKep. Blenkers zijn dunne hydrofiele doeken die in een gezin niet mogen ontbreken. Ze zijn er in diverse formaten zoals de Blenker Baby, Blenker Kid en Blenker XL. Ook zijn er Blenker washandjes bij ons verkrijgbaar.



Waarvoor zijn deze Blenkers nou zou ideaal? Doordat ze gemaakt zijn van hydrofiel katoen zijn ze niet alleen heerlijk zacht, maar nemen ze ook nog eens vocht enorm goed op. Ze zijn snel drogend dus ideaal voor na een bad/douche, zwempartij, op het strand, als picknicklaken, als strandlaken en als heerlijk koel laken om onder te slapen.

De Blenkers zijn licht van gewicht dus ook ideaal deze zomer voor in de koffer. Het kleinste formaat, de Blenker Baby is tevens handig om onder het hoofdje van je kindje te leggen in bed, zo kun je wat langer wachten met het verschonen van het hoeslaken. Ook is de Blenker Baby ideaal om over het aankleedkussen te plaatsen.

In de Blenker Kid kan je kindje zich heerlijk hullen. De doek is zeer royaal en lekker zacht. Voor papa & mama is de Blenker XL ideaal en ook handig om te gebruiken als lekker groot strandlaken of in de tuin.



Deze week ontvang je bij aanschaf van een Blenker (maat naar keuze) een heerlijke Blenker washand cadeau! Geef bij je bestelling even aan in welke kleur je deze wenst te ontvangen. Deze actie loopt tot en met zondag 13 juli! www.iMama.nl

Liefs
iMama


Meyco met korting!


De maand juli is een bijzondere maand bij iMama! Ieder week hebben wij namelijk een zeer mooie en aantrekkelijke aanbieding voor je in petto. Deze week zijn onze oh zo fijne Meyco dekens te bestellen met maar liefst 20% korting!

Je kunt uit de gehele Meyco collectie een dekentje naar keuze uitzoeken in wieg- of ledikantformaat. De dekentjes van Meyco zijn gemaakt van prachtig (biologisch) katoen, de dekens zijn heerlijk zacht en verkrijgbaar in prachtige tinten en mooie dessins! Of je nu houdt van uni, stip, zigzag, kant, streep, dip dye of het hippe moustache motief: Meyco heeft het.





Wanneer je een baby of peuter hebt, heb je nooit aan 1 dekentje genoeg. Dekens worden regelmatig gewassen, je kindje kan eens wat spugen en een extra dekentje op de bank is ook heerlijk. Goede redenen dus om nu te profiteren van de korting en iets moois uit te zoeken op www.iMama.nl .


Flesvoeding



7 feitjes over flesvoeding


Wist je dat de band tussen jou en je baby even sterk is bij flesvoeding als bij borstvoeding?
Hier nog zeven opvallende feitjes over flesvoeding!






1) Flesvoeding maakt je baby zwaarder
Borstvoeding bevat minder proteine, waardoor een baby die borstvoeding krijgt minder snel groeit dan een baby die flesvoeding krijgt. Beide voedingen voldoen wel evengoed aan het hongergevoel en de zuigbehoefte van je baby.


2) Flesvoeding verteert langzamer
Het is helemaal niet gek als jouw baby die flesvoeding krijgt minder vaak drinkt dat een baby die borstvoeding krijgt. Het verteren van flesvoeding duurt simpelweg gewoon langer dan het verteren van borstvoeding.


3) Welk merk flesvoeding maakt niet uit
In de Warenwet is vastgelegd wat de samenstelling van flesvoeding is. Hierdoor lijken merken veel op elkaar als het gaat om de diverse gehaltes van de verschillende voedingstoffen in flesvoeding.





4) Flesvoeding mist afweerstoffen
Een baby die flesvoeding krijgt wordt natuurlijk ook groot en gezond, maar flesvoeding mist wel een aantal belangrijke afweerstoffen. De eerste paar dagen na de bevalling produceer je bijvoorbeeld moedermelk dat veel colostrum bevat. Deze voedzame melk bevat beschermde stoffen voor je baby.


5) Steeds meer speciale flesvoeding nodig
Steeds meer baby’s zijn overgevoelig voor koemelk en hebben daardoor speciale flesvoeding nodig. Speciale flesvoeding kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je baby veel last heeft van krampjes of veel moet spugen.


6) Flesvoeding zorgt voor andere ontlasting
De ontlasting van een baby die flesvoeding krijgt is anders dan ontlasting bij borstvoeding. Dit komt doordat het lichaam van een baby zich simpelweg aanpast aan wat hij eet. Veel ouders vinden dat poep van flesvoeding sterker ruikt, donkerder van kleur is en dikker is dan poep van borstvoeding.


7) Klaargemaakte flesvoeding niet te lang bewaren
Je mag klaargemaakte flesvoeding maximaal acht uur in de koelkast bewaren (max 4 graden) en maximaal een uur zonder koeling. Wanneer je flesvoeding te lang bewaart, bestaat de kans dat bacterien zich vermenigvuldigen in de voeding. Je baby zou hier ziek van kunnen worden.









Foto's: de BIB Spuugdoek van KipKep. Onmisbaar bij zowel borst- als flesvoeding! Zie www.iMama.nl voor deze en nog meer handige babyproducten!


Liefs,
Elle
iMama

Wooly Organic knuffels


Wooly Organic

Nieuw in ons assortiment zijn de prachtige knuffels van Wooly Organic. Tijd dus om jullie wat meer te vertellen over deze bijzondere kleine, zachte vriendjes!

De knuffels zijn Wooly Organic zijn helemaal vervaardigd van natuurlijke materialen. Het gebruikte katoen is 100% biologisch en gecertificeerd. Het katoen is niet behandeld met nare chemicalien en pesticiden en daardoor helemaal zuiver. De vulling van de Wooly Organic knuffels zijn gemaakt van maisvezels waardoor deze natuurlijk hypoallergeen is en anti-bacterieel.

Behalve het 100% natuurlijke aspect, zijn de mensen die Wooly Organic opgestart hebben ook nog eens heel sociaal. Zo werken er in het bedrijf mensen met handicaps die een baan aangeboden hebben gekregen die prima past bij de werkzaamheden die zij wél kunnen verrichten. Kortom, de knuffels van Wooly Organic zijn helemaal maatschappelijk verantwoord!

Hoe de knuffels er uit zien? Om verliefd op te worden! Kijk zelf maar eens:




De knuffels zijn ontworpen door de studenten van de Kunst Academie en hebben een tijdloos, vriendelijk en superzacht uiterlijk waardoor ieder kindje graag zo'n nieuw, zacht vriendje wil hebben.

De Wooly Organic knuffels zijn vanaf heden exclusief verkrijgbaar in onze webwinkel, www.iMama.nl . 

Liefs,
Elle
iMama

Swaddle Me inbakerdoeken


In mama's buik voelt een baby zich heerlijk geborgen. Warmte, een beperkte ruimte en geborgenheid. Na de geboorte wordt dit gevoel plotseling verstoord. Licht, harde geluiden en een zee aan ruimte. Sommige baby's hebben hier moeite mee, gaan met hun armpjes slaan / malen, worden heel bewegelijk en soms ook onrustig. Heeft jouw kindje hier last van dan is het een goed idee om in te bakeren. Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de Swaddle Me inbakerzakjes en wil jullie graag vertellen waarom ik deze zo fijn vindt.

Wanneer je kies voor inbakerdoeken zul je altijd zelf de doeken om je baby dienen te vouwen. Los, strak, het is in het begin toch echt even uitpuzzelen hoe het moet en wat het beste werkt. Ik koos daarom voor een inbakerzakje, snel, eenvoudig en je weet zeker dat je kindje er goed in ligt.



Het Swaddle Me inbakerzakje heeft een gedeelte waar de beentjes in gaan en twee 'flapjes'. Deze bevestig je op een handige manier met klittenband om je kindje heen. In een paar seconden ligt je baby heerlijk geborgen ingebakerd op een veilige manier. Swaddle Me (van het merk Summer Infant) is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren bij ons in de webshop en is ook nog eens scherp geprijsd! 

Liefs,

iMama
Elle

Opening iMama


De afgelopen maanden is het iMama team druk bezig geweest om de webwinkel compleet te restylen en te vullen met geweldige nieuwe producten voor baby's, peuters en mama's. iMama is hierdoor een paar maanden gesloten geweest maar we hebben enorm hard gewerkt om op zondag 25 mei met veel trots onze webwinkel te heropenen.

Wat kunnen jullie verwachten en wat is er nieuw in de shop? Onder andere...

De gehele MEYCO collectie. Een prachtig merk met kwaliteitsdekens voor zowel het wiegje als ledikant. Betaalbare dekens van (biologisch) katoen in geweldige hippe designs maar ook in mooie uni kleurtjes.





Dit voorjaar domineren de kleuren Menthol en Framboos de Meyco collectie. Onder andere de Dip Dye dekens zijn geweldig, enorm blij worden wij hier van! De dekens zijn superzacht en zijn enorm aaibaar, echt een genot om je baby'tje onder te laten slapen. Maar ook heerlijk op de bank, in de box, op de vloer of lekker in de tuin.



















Vanaf aanstaande zondag is de gehele Meyco collectie in onze webwinkel te shoppen. We zien je graag op www.iMama.nl en houd onze Facebookpagina in de gaten voor bijzonder leuke acties!

Liefs,
iMama